SMILE LIKE YOU'VE NEVER CRIED, FIGHT LIKE YOU'VE NEVER LOST, LOVE LIKE YOU'VE NEVER BEEN HURT, AND LIVE LIKE YOU'LL DIE TOMORROW

Tuesday, 31 May 2011

awak.. jangan lah macam nie..

hye kamu.. =)
macam yang aku cakap tadi..(post lepas laa)
aku rasa penat gila.. tapi lepas je dapat kunci.. aku terus mengadap lappy.. sampai laaa sekarang.. hee..
walaupun pada mulanya aku rasa penat gila.. tapi ntah macam mana.. aku nampak dia online (firdhaus ibrahim).. haa.. aku terus melompat chat dia.. hee.. pastu dia kata dia ada meeting.. 
beberapa jam selepas itu..
ada incoming call..

Calling
My special boyfriend .143.

sembang sembang kejap (dia cakap dia baru habis meeting)..
kitorang pon decide nak text saje.. dia pon dah macam ngantok gila.. hahaha..
beberapa minit kemudian..
then dapat text (!)..

Dia : Syg! =)
Aku : Ye pakcik.. Nape ta tido lagi neyh?
Dia : Huhu..abes..da rndu kt awkk
Aku : Hahaha.. Saye pon rindu kat awk laa syg.. :)
Dia : Sygg..siyez. Sy btol2 rse trpisah dgn awk au
Aku : Alaa.. jgn laa ckp mcm uh.. Yg buat kte trpisah just fon nie je,, Tapi kan sye still gne jgk..

then.. tamat..
tape.. aku tau dia tengah jalankan tugas.. diakan BATMAN.. hahaha.. nyte2 sayang.. mimpi indah.. saya nak awak tahu.. walaupun kita terpisah jauh macam mana sekalipun.. saya tak pernah lupakan awak.. awak sentiasa dekat dengan hati saya..
ehhh.. jap jap (!)..
sebenarnya.. ayat dia uh.. buat aku rasa sedih.. haa.. nampak sangat laa aku neyh teruk.. adoii.. ada boffie sorang pon tak rety jage.. haa.. dah laa jarang sembang.. tiba tiba fon aku mama pegang.. haa.. neyh bukan kes sudah jatuh ditimpa tangga dah neyh.. dah macam sudah jatuh dihimpap gajah.. adoii..
awak.. saya minta maaf !!
(aku bukanlah seorang yang romantik)

salam sayang dari saya

salam sejahtera dan dalam 1Malaysia (!)
hee.. hari nie penat.. penat gila ouh! adoii..
aku tak tahu laa kenapa.. yang pastinya.. lepas balik kelas (2.45pm) aku terus je masuk bilik..
tak makan.. tukar baju pon tak (berbaju putih berkain biru).. hehe..
then papa kejutkan aku.. suruh mandi dan lain lain.. lepas siap semua kerja.. terus tidur balik..
(tak makan pon).. =(
bangun bangun je..
Azan~~
bukak pintu bilik.. tengok tengok kena tinggal.. WHAT?! haa.. gilaa sengal.. aku nak pergi jumpa opah! adoii.. semalam dah janji da.. neyh yang tak seronok neyh.. T_T
dah laa pagi pagi mood da jatuh lari.. barang aku terkunci dalam asrama.. huwaaaaa! macam mana nak study?
petang pulak kena tinggal.. memang 'seronok' laa aku.. duet tak ada.. fon tak ada (kononnya) =P kunci rumah tak ada.. dan yang paling penting Bear orang tak ada (!)
ntah macam mana.. aku jadi bertekat (sebab perut dah buat gigs) terus keluar rumah.. tanpa bawa kunci.. ambil pinjam duet mama.. pergi kedai.. makan puas puas.. haa.. lega.. ^_^
bila nak balik.. baru teringat kunci memang tak bawa.. apa lagi bertapa laa aku depan toilet rumah.. ntah macam mana.. jiran aku datang.. ajak sembang.. sampai laa pakcik aku datang bawak kunci rumah.. hee..
penat!


p/s: gambar tak ada kena mengena.. =)

Monday, 30 May 2011

tunjuk ajar ku sifu

haa.. dah hampir jam 2.. mata aku ta boleh nak tutup tutup lagi.. adoii..
(rileks laa.. tikus pon baru nak menari nari dangdut)
susah laa.. btw.. tujuan aku nak buat post kali ini ialah..
nak bagitau.. pemenang MENTOR.. musim ke-lima..
jatuh kepada... jeng jeng jeng (music effect)..

SALMA

tak banyak yang aku tahu pasal dia..(maklumlah.. tak minat mentor.. tau dia menang pon dari adik)
setahu aku.. dia seorang yang berjiwa ROCK.. alaa alaa LISA ELLA gituhh.. hik hik hik..
dan mentor SALMA ialah seorang yang manis, tinggi lampai, cantik, menarik, tertarik.. memang daboomm..


ERRA FAZIRA

mood : crazy (!)

happy + sad + tension = crazy (!)
hahahaha.. hey.. aku dah ok dah sekarang.. hmm..
tadi aku  seludup pinjam phone dari mama.. ekekeke..

thanx kepada :
nur adena izati
shazwina
nurul nabilah
muhammad qayyum
muhammad zulkhail

kerana telah meng'call' aku.. muahahahha(gelak macam penjahat).. kalau tak.. memang jejak bb(blackberro blackberry adik aku) uh ta dapat dikenalpasti..  ekekeke.. aku dah tahu kat mana mama letak.. jadi.. senang kerja aku lepas neyh.. hee.. =D



happyhappyhappyhappyhappyhappyhappyhappyhappyhappy

Sunday, 29 May 2011

separuh nyawa..

sayang.. saya rindu awak sangat (!)

i love you so much 
muhammad firdhaus ibrahim

what!

salam..
hye readers! hmm.. nak tau..
today is the worst day in this year.. wanna know why? hmm.. susah nak cerita..
dulu aku tak suka ayat neyh.. "life is suck!" but sekarang.. aku hampir 200% setuju..
aku rasa macam nak jerit sekuat hati je.. sesungguhnya aku dah tak larat da nak lalui sorang sorang..
aku nak cerita.. tapi tak tau siapa yang aku boleh percaya dan sudi dengar cerita aku neyh..
kalau boleh aku tak nak orang rasa terbeban bila aku cerita semuanya, tentang aku..
kalau boleh aku dah tak nak nangis dah.. aku kena jadi kuat.. haa.. mampu ke aku?
hari ni opah masuk hospital.. wad kecemasan.. dan yang paling menakutkan aku.. papa suruh aku dan adik aku baca Yassin untuk dia.. papa kata.. opah yang suruh kitorang baca.. WHAT?! semua nie buat aku takut.. mimpi mimpi uh.. orang yang dalam mimpi uh.. semuanya!..
btw.. sekarang nie phone aku, lappy aku.. tak ada.. HAAA!!! aku tak tahu apa salah aku..
semalam aku tidur awal.. dan esok pagi uh.. cari cari phone tak jumpa.. adoii.. tiba tiba adik cakap.. phone aku, mama ambil.. ? (!!)
hati aku meronta ronta nak tahu sebab apa.. tapi.. mulut aku macam terkunci.. GILA (!)
dah laa malam uh aku dah janji nak call dengan dia.. semua uh buat aku makin berserabut..
haaaah!
conclusion: problem makes me think.. slowly.. i'm dying in my own life..

Sunday, 15 May 2011

aku cinta buku (?)

hahaha.. kalau korang nak tau.. aku memang suka gila dengan buku...
tak kira jenis apa pun.. btw.. aku nak kongsi satu cerita.. tajuk cerita neyh..

ANYTHING BUT TYPICAL




Most people like to talk in their own language.
They strongly prefer it. They so strongly prefer it that when they go to a forgein country they just talk louder, maybe slower, because they think will be better to understood. But more than talking.....
(kalau nak tau.. baca sendiri.. hahaha..)

Newspaper-In-Education

perghhh... benda neyh buat aku gila crazy.. mana tak nye.. aku wakil ahli PURPLE LOTUS GROUP(nama ntah apa apa ntah.. tak faham aku) kena buat 5(lima) majalah.. makkk aiiiiii (!!) gilakkk (!)
tapi apa yang menariknya.. selepas letak nama group uh.. kami terkibar kibar berkobar kobar nak buat benda alah uh.. hahaha.. nak tau apa cadangan kami?


  • nak type n guna computer majalah uh..
  • nak menang (nanti nama terpapang kat The Star)
  • nak dapat pizza banyak banyak
  • nak menang.. (hadiah lumayan woooo)

hahaha.. sengal kan (?) walaupun aku tau.. memang sure tak akan menang.. tapi.. tak apa lah.. nak sedapkan hati.. muahahahahhaa..
btw.. neyh antara mukadepan majalah  KAMI  (tapi tak siap lagi !) 


Saturday, 14 May 2011

This is my new blog..

heylo!..
haaa.. ini blog baru aku.. mesti ada yang tertanya tanya.. "kenapa budak nie buat blog baru (?)"
hobi! hahahaa.. biasa laa taun baru, azam blog baru.. hee.. =) bukan bermaksud aku BENCI blog lama aku..
just.. nak ambil mood baru.. hee.. biasa laa.. uke laa.. aku hope.. blog baru nie akan buat aku semakin bertambah berdarab berganda sayang plusplus cinta.. hee.. oke laa.. kalau ada apa apa.. boleyh laa kumen kumen kat kotak melalak jerit aku uh.. hee..
btw.. maaf dengan penggunaan bahasa AKU.. tiba tiba rasa nak guna bahasa uh.. maaf yee.. XD