SMILE LIKE YOU'VE NEVER CRIED, FIGHT LIKE YOU'VE NEVER LOST, LOVE LIKE YOU'VE NEVER BEEN HURT, AND LIVE LIKE YOU'LL DIE TOMORROW

Tuesday, 25 October 2011

ouh.. saya admire awak!

again n again.. hamboii.. asyik update blog aje kan? hahaha.. tak kisah laa.. 
hmm.. nak cerita neyh.. sebenarnya saya ada admire beberapa orang penyanyi.. sebagai contoh.. yang solo dan warganegara Malaysia.. ialah..
nak tahu sape? 
nie die.. antaranya laa...




yup.. dia ialah ALIF SATAR!
OMG! dia sangat baik, kelakar, cool , ta sombong, suara sedap dan kacak! hahaha..
haaa.. suka gila kat dia! hee..
lagu yang paling popular.. saya rasa.. erm.. semua lagu dia popular kan? hehe.. hmm.. tapi.. lagi baru dia nie pon sedapkan? 'Lelaki Macam Aku'
dan.. ini ialah artis solo wanita yang saya suka..



SHILA AMZAH
haa.. sebab apa? hmm.. tipu laa kalau saya cakap yang saya tak jatuh hati pada suara dia, attitude dye yang comel, muka dia yang cantik.. dah laa tak sombong.. suara dia.. perghhh! kalau saya jadi juri.. sure saya bagi 4 daripada 5 bintang.. sebab dia boleh bawa lagu yang totally high not.. dah laa boleh nyanyi lagi lelaki.. pandai main alat music lagi.. huarghhh! haa.. sukanya kat dia! lagu terbaru dia.. 'Patah Seribu' hasil karya dia sendiri.. pandai kan? hmm.. dah laa sedap.. haaa.. jatuh cinta! 
adik dia, yang SHADA pon sedap juga.. maybe mereka neyh ikut jejak langkah ayah dia.. =)


agak agaknya.. MUNIRAH MAZZUKI boleh tak jadi macam diorang? hahaha.. *bengong! perasan gila kau neyh..
hehehe..
saya sure yang saya tak kan jadi macam mereka mereka.. tapi.. saya harap boleh jadi macam mereka.. maksudnya.. baik hati dan lain lain.. suara uh satu bonus.. kalau tade pon tape.. kalau ada pon.. err.. lagi bagus! hee.. btw.. nie antara video yang dah aku curi pinjam dari mereka.. hope uols like it :)

'Patah Seribu'


'Jamgan Nakal'

btw.. nie video tambahan.. lagu yang dah dinyanyikan oleh Shila Amzah but lagu Alif Satar..

'Gadis Seperti Aku'

**attention :pls stop my music player before you play the movie :)

Monday, 24 October 2011

kawan yang aku sayang :)


assalamualaikum readers!

awak :)
hari ni saya nak cerita tentang sahabat saya.. yang selalu ada disisi saya.. siapa dia? hmm..
jengjengjeng.. hee..


nak tahu tak kenapa saya buat post tentang dia? hmm.. sebab.. dia pon ada buad post tentang saya.. hehehe.. dia new blogger.. nanti kamu kamu.. follow laa dia.. *promote kawan nampak.. :)
dia nie kawan aku since aku darjah 3 lagi.. lama kan? hmm.. sebab tulaa saya sayang dia.. lagipun rumah dia dekat dengan saya.. dia jugak laa peneman saya waktu saya susah dan senang.. :) sayang kau dyna!
hmm.. tentang adena.. dia baik + cantik + manja dan sekepala dengan saya..
dia banyak kongsi cerita dengan saya.. haaa.. kalau nak mengKURUSkan badan pon dengan dia.. dia tak pernah kedekut tau.. hmm.. bila dia cakap yang dia nak pindah rumah nanti.. saya terfikir fikir.. nanti kitorang jumpa lagi tak? hmm.. taknaklaaa pindah.. dia sentiasa buat orang lain gembira.. walaupun dia ada ego yang tinggi.. tapi dia kelakar! hehe..
hmm.. dyna.. aku akan rindu dan sentiasa rindu kat kau tauuk.. 
you're my besties!

ADENA ! AKU pon SAYANG KAU! :)


thank you,uncle! :)

assalamualaikum.. 
hee.. i'm back!
haa.. saya ade satu cerita.. hmm.. pasal tadi.. waktu neyh.. baru je habis class *satu hari belajar chemistry.. macam ape je.. =,= neyh class petang..
disebabkan papa ngan mama nak jemput adik a.k.a anak kesayang.. :( saya terpaksalah balik tuition dengan menaiki lrt.. 
biar saya bagitahu situasi tadi..
saat hujan rintikrintik..jam menunjukkan hampir jam 6 petang *bajet je ouh,padahal jam digital =P..langit dah gelap..mendung..sesekali kedengaran bunyi guruh..tibatibaa~~

ada seorang pakcik nak lintas jalan.. saya nampak dia tertunggu tunggu sesuatu.. tapi tak tahu apa.. dia berdiri je kat tepi jalan uh.. yang memang tepi gila! haa.. menakutkan!.. time uh.. saya diberi pilihan.. samada nak pergi kat pakcik uh or jalan je,baik terus..
tibelaa macam ada dua makhluk halus bisik kat tepi telinga saya..

'munirah, pergi jelaa.. dah gelap dah nie.. payung tak de.. kalau kau pergi jumpa pakcik uh. sure kau lambat sampai rumah.. tak pon basah lencun.'
'munirah.. aku rasa baik kau pergi kat pakcik uh.. mana tau dia perlukan bantuan kau'

hmm.. K.E.L.I.R.U.! 
so,saya decide.. jalan je terus.. memandangkan dah nak hujan.. lagipun.. kalau dia nak lintas jalan.. saya bukannye reti pon nak lintas jalan.. ;(
beberapa minit kemudian..
haaaaahh! tak boleh.. tak sampai hati,, saya pergi patah balik *walaupun dah jauh time uh

"uncle, may i help you? are you looking for someone or wanna cross the road?" 
*speaking omputeh sebab pakcik uh nampak macam tak rety nak cakap melayu 
"ouh.. thank you.. sebenarnya pakcik nak lintas jalan.. tapi pakcik tak nampak"
*ruparupnya pakcik uh orang melayu.. saya rasa laa.. tapi mix kot.. hehe.. btw.. saya memang terkejut.. sebab dapat tahu yang pakcik uh 'tak nampak'.. ape ke bengong laa.. tak perasan plak tongkat uh.. =,=
"hmm.. boleh saya tolong pakcik?"
"yup.. sure!" *sambil tersenyum
"saya pegang tangan pakcik ea?"
then pakcik uh angguk

dengan takut takutnya.. saya pegang tangan dia.. dan ntah bape kali ntah saya baca doa.. siap mengucap panjang lagi.. yelaa kene lintas jalan ouh.. bawak orang plak uh.. kalau kena langgar.. naiaa..
sampai je seberang..alhamdulillah.. then, pakcik uh sembang dengan saya.. macam macam.. sebab saya nak tunggu bas dia sampai.. bila bas uh sampai je.. saya cakap kat driver uh.. pakcik uh nak yang pakcik nie nak berhenti kat Pinggiran Batu Caves..

sebelum uh..
"you're such a kind girl.. semoga Allah berkati kamu. pakcik doakan kamu sentiasa berjaya dalam hidup.."  
*terharu ouhh..

time uh saya terpikir.. kalaulah saya tak tolong pakcik uh.. hmm..
tibe tibe saya teringat.. saya dah lambat! tapi.. bile saya tengok jam.. saya pelik.. eyh.. tadi dah nak pukul 6.. bile tengok time sekarang.. baru 5 minit berlalu.. sedangkan.. waktu saya tunggu bas.. lebih 10 minit kot.. hmm.. pelik.. time uh.. tak hujan pon.. hmm..

apa apa pon.. sebabkan pakcik uh.. saya terfikir.. yang saya betul betul kena jadi seorang manusia yang bertanggungjawab.. ermm..
THANK YOU UNCLE.. :)


Sunday, 23 October 2011

long distance :(


fuhhhh fuhhh fuhhh.... 
hmm.. bersawang sawang dah blog nie.. adoii..
hee.. assalamualaikum,selamat sejahtera dan salam 1Malaysia readers!
hmm.. lame dah ta update blog kan? last.. semalam.. *bengong dah nie.. semalam mane ade lame :)
haa.. nak cakap.. semalam.. hari yang sangat menGEMBIRAkan.. sebab.. pencuri hati saya call saya..
haa.. saya terlalu teramat CINTAkan kekasih hati saya tu.. dye laa yg selalu wat saya berbunga bunga.. sebab  dye sentiasa buat saya bahagia.. haa.. thanx syg! :)
dulu.. kawan kawan saya banyak kali cakap.. 

"boleh ke kau tahan duduk jauh dari dia?"

jawapannye.. err.. ntah.. adoii.. saya pon tak tau.. tapi tak kisah laa.. ape yang penting saya tau.. yang dia sayang kn saya.. :)
tapi kadang kadang saya terfikir juga.. susah nye cinta jarak jauh nie.. hee..
tak kesah laa..
setakat nie.. dye tak pernah buat something yg saya tak suka.. 
thanx sayang.. terima kasih untuk semuanya..

Saturday, 22 October 2011

peperiksaan makin hampir!

ASSALAMUALAIKUM!
hee.. boleh tak nak cakap something.. erm.. i miss this blog so much..
walaupun sekarang nie dah ada baby boleh teman.. tapi.. blog nie tetap jadi igauan.. aduhaiii..
rindu nyee.. haaa.. hmm.. tade banyak cerita pon yang boleh saya cakap.. just.. saya harapkan..
awak awak semua.. doakan saya berjaya ok? haa.. SPM maken hampir.. takut nye.. 
adoii..
 hee.. oklah.. tak nak buang mase lagi.. 
awak awak tengok laa pixca kat bawah nie ea? nie pixca paling latest..
(:
have a nice day 
happy deepavali..