SMILE LIKE YOU'VE NEVER CRIED, FIGHT LIKE YOU'VE NEVER LOST, LOVE LIKE YOU'VE NEVER BEEN HURT, AND LIVE LIKE YOU'LL DIE TOMORROW

Tuesday, 20 December 2011

Beauty Consultant :)

hello hello! hahaha
assalamualaikum..
hmm.. dah lama tak update blog *dah lah privatekan
rindu nya sayang saya ni.. :P 
btw.. saya nak cerita tentang saya yang sudah meningkat dewasa *sudah bekerja meyh
hahaha.. macam tak percaya kan? hmm.. tu lahh.. btw.. kalau nak tahu.. sebenarnya.. yang membantu saya untuk dapat kerja ni boyfriend sepupu saya MUHAMMAD SHAZWAN.. mula mula, mama tolong minta kan kerja kat Pizza *secara tidak sengaja
tapi.. alih alih malam dapat call

"hello, munirah.. kamu nak kerja tak? kat Sogo je.. Start esok tau.. tapi lapan hari jelah.. kalau nak sambung lagi bagus.."

aku yang bengong bengong ni.. terus setuju.. baju aku pinjam makcik aku punya.. seluar rembat mama.. hahaha.. TERDESAK!
so, esok dengan bengong bengong.. pergi kerja..

pakai kasut,stokin,seluar dan kemeja hitam
ikat rambut biasa
eyeliner, pelembab bibir, lotion, bedak and perfume
sampai di tepi jalan..

"ok, adik yang start kerja hari ni ya? hmm.. adik.. ada sape sapa cakap suruh make up tak?"
"tak de pon"
"adik.. lain kali kena make up tau.. heavy pon tape.. kalau pelakon opera cina kalah lagi bagus"
"hah?!"
"pakaian.. hmm.. ok.. bagus.. tapi kalau adik boleh pakai skirt dan stoking panjang lagi bagus lah"
"err.."

*time tu aku dah rasa pelik dah.. aku kerja jual barang je kan?

sampai di tempat kerja.. selepas sesat dan taklimat pekerja baru..

kami diajar untuk bow dan memberi salam kepada pelanggan pada setengah jam awal dan akhir kerja..
"selamat pagi dan selamat datang"
"selamat pagi. terima kasih kerana sudi datang ke Sogo"
"welcome miss. thank you for coming"
"selamat malam, terima kasih. sila datang lagi"
"thank you and have a nice day. good night"
benda uh kena buat sambil tunduk dan tangan letak kat dada 

*gila protokol kan?

hmm.. sampai tempat kerja.. kena jumpa HR.. cakap cakap.. tepuk tangan dan nyanyi lagu Sogo.. hahahaha..
btw.. promoter part time kat sana enam orang je termasuk saya.. nana, shazwan, sara a.k.a amirul, kak mida, fendy dan saya..
waktu first time jumpa sara a.k.a amirul.. takut kot.. dia ni laki ke pompuan? rupanya girl.. alaaahaii.. :) patut lah aku macam boleh rapat je dengan dia.. baik gila dia ni..
fendy pula.. hadohaiii.. macam nak test power je.. haa.. rimas lah kalau orang asyik nak berkepit je.. tapi dia ok lah baik.. dia je berawak saya.. grr~ *tak minat mamat ni
kak mida.. mula mula tengok muka.. hmm.. baik, ayu.. last last.. ayat yang aku memang tak sebut uh.. semua dia sebut.. hahaha..
nana.. dia peramah gila.. :) baik hati dan cantik *sebenarnya diorang berdua memang cantik
hmm.. apa apa pon first day.. aku dapat dua orang customer.. hee..
so.. gaji hari pertama.. 60 +6+16=82.. berbaloi lah penat.. then esok nya dapat tepukan.. sebab aku jual lebih RM 2000.. hebat kan aku? :)
  

No comments: