SMILE LIKE YOU'VE NEVER CRIED, FIGHT LIKE YOU'VE NEVER LOST, LOVE LIKE YOU'VE NEVER BEEN HURT, AND LIVE LIKE YOU'LL DIE TOMORROW

Tuesday, 21 February 2012

mimpi yang sangat indah :)


gambar hiasan semata mata

baiklah semua.. mungkin ini post terakhir saya untuk hari ni.. kerana puteri ingin beradu *perasan
SELAMAT MALAM cintahati :)

maaf.. baru baru ni saya memang tidur awal.. sebelum ni tak pon :)
ni pon dah terkelip kelip dah mata.. tapi tak tahu lah.. rasa macam tak na tidur pon *maaf saya gila
eyh.. sekejap! saya just nak bagitahu.. mungkin blog ini akan diprivatekan kembali kerana owner nak tukar layout :)

MIMPI INDAH! 

jom kahwin awal :P


hai semua! cuba tengok tajuk post kali ni.. macam bagus bagus je kan? hahaha :)
sengaja je buat tajuk macam tu.. *sebab mama baca :)
ok lah.. tujuan saya buat tajuk macam tu ada kena mengena dengan benda yang saya nak cerita ni *fakta bukan auta ataupon sekadar bergosip

baru baru in *padahal baru beberapa second saya mendapat tahu bahwasanya senior saya sudah berkahwin.. dan.. mendapat seorang cahaya mata *GILA LAH!
macam tak percaya!  haaaa.. serious..
tapi baby tu sangat comel
hmm.. actually.. baru baru ni banyak juga lah terbaca artikel artikel mengenai kebaikan kahwin awal *scary gila, masak pon tak reti

ok lahh.. pendek kan cerita.. tadi.. saya cakap lah kat mama tentang senior saya

irah : mama, nak tahu tak? senior kakak dah kahwin
mama : eyh, ye ke? umur berapa tu?
irah : tua setahun dari kakak. dia baru dapat baby. comel!
mama : ishh.. awal nya.. gatal lah tu.
irah : mama, bukan ke kalau tak kawin berlagak macam kawin tu lagi gatal?
mama : memang lah.. tapi...
irah : ouh.. kalau mama.. mama setuju kakak kawin awal ke nak kawin lambat tapi menggatal dengan orang? 
mama : =,="

hahaha.. ok.. saya dengan mama memang tak sekepala.. hahaha.. last last papa datang.. then dia cakap..

papa : sebenarnya kawin awal or kawin lambat.. dua dua ada kebaikan dan kelemahan.. blaaa blaaa blaaaa

ok.. hero kami.. seperti biasa.. PAPA! hehe..


p/s : saya tak maksudkan yang saya nak kawin awal ok? jangan salah faham



Eifa Shahbudin



kak iefa.. pinjam baby kejap :)

saya budak nakal :)


hai kawan kawan! hee.. kembali lagi saya di rancangannnnnn... *maaf keGILAAN melanda :P
baiklah.. boleh tak nak cakap.. erm.. *malu :)
ok.. inikan public diary irah.. so, nak cakap ni.. rasa ketidakpuashatian saya.. ok.. tadi kan pergi kerja kan? hmm.. saya kena marah.. muahahahahaha :DD *salah sendiri sebenarnya :P
ok.. saya terpaksa admit yang saya banyak main kat tempat kerja.. hehe.. *bersama aisyah, adena, syaza
tiba tiba.. terkantoii~ alahaiiiii.. buat malu aje.. bila kena marah tu.. saya buat tak tahu jelahhh.. tak kan nak nanges kan *padahal
sempat gelak gelak lagi tu.. sakai =,=" *maaf saya budak nakal :P
lepas tu.. mengadu cerita kat abang ngah.. hahaha.. sempat bersembang lagi tu.. tapi sepatotnya bos kena ucapkan jutaan terima kasih tau kat saya sebab dah tolong buat kerja dia, memandangkan kerja saya dah siap waktu pukul 10.. :)
btw, macam macam drama berlaku hari ni.. ok.. DRAMA! *kalah vanillacoklat





hasil kerja kami :)

Tuesday, 14 February 2012

mama :)


assalamualaikum dan selamat pagi..
haa.. disebabkan semalam saya dah tertidur awal.. maka, *ceh skema hari ni saya bangun pagi! yey! :D
sempat lah juga berjalan kesana kemari di luar rumah :P
hmm.. btw, saya just nak cerita satu cerita pendek ataupun boleh juga dikenali sebagai Cerpen :) *teringat sekolah rendah
semalam, sewaktu saya baru sahaja balik kerja.. lepas je salam mama..

"kakak, esok Valentine's day.. jangan pulak sambut tau"
"errr.. =,=" mama.. kakak tade pakwe pon kat sini.. nak sambut dengan sape?"
"yelaa.. mane lah tahu.. dengan orang lain pon jangan sambut"
" ye ma.."

beberapa minit selepas itu..

"kakak, ingat tau.. jangan sambut esok dengan sape sape pon.. tak kira lah dengan kawan kamu ke firdhaus ke.. jangan tau?"
"mama.. kakak tak sambut lahh.. jangan risau ea?"

ok.. mama gila gila risau aku sambut.. hahaha.. tak ada lah.. tak ada maknanya nak sambut.. :) 

Sunday, 12 February 2012

ini kawan saya :)


baiklah kanak kanak.. hari ni cikgu akan mengajar awak satu perkataan baru iaitu K.A.W.A.N :)



Apa erti kawan... 

Maksud Kawan menurut dewan bahasa pustaka  menerangkan kawan sinonim dengan perkataan sahabat, rakan, teman, kenalan, handai dan taulan. Maksudnya mereka yang kita kenali antara satu sama lain. Kalau dalam Bahasa Ingerisnya pula perkataan friend bermaksud  one attached to another by affection or esteem (Merriam Webster),  a person you know well and like a lot, but who is usually not a member of your family (Cambridge) dan  a person with whom one has a bond of mutual affection, typically one exclusive of sexual or family relations (Oxford).


nampak tak gambar di atas sekali tu? haaa.. itulah salah seorang kawan saya.. nama dia ialah Blues Bistro =,="
kidding.. MUHAMMAD AZWAN :)

haa.. tak banyak yang saya boleh kongsi pasal dia kat awak.. itu semua rahsia *dia = baik, peramah. pemalu, suka merendah diri, sporting, pandai, rajin, dll tapi apa yang saya tak suka tentang dia.. self confident dia agak rendah.. 

just wanna make it simple.. tadi dia IM saya.. dan.. haaa.. ok lah.. ikuti conversation kami :)



hey azwan.. tiba tiba aku rindu kau! bhahahaaha :DD *serious!


walaubagaimanapun.. terima kasih sebab sudi usha stalk baca blog saya :) wink wink

facebook
mukabuku
twitter

*just click pada perkara di atas dan anda semua boleh berkawan dengan dia 
ATT : dia tak garang :)


typo :P


سوف افتقدك دائما

assalamualaikum :) pertama sekali.. saya ingin mengucapkan jutaan dan ribuan terima kasih kepada google translate sebab membantu saya untuk menulis arab dengan lebih mudah.. hahaha..
saje je nak berkongsi kegembiraan *walaupun tahu tiada yang membaca -__-" tadi.. saya.. ehemm ehemmm..  uhukkk uhukkk.. saja buat suspen! HAHAHA.. tak ada apa lah.. just saya nak cakap.. 

saya SAYANG CINTA KASIH RINDU kat awak! :) 


p/s : awak yang selalu buat saya tersenyum :)

Saturday, 11 February 2012

tak perlu kata apa apa :)


assalamualaikum.. baiklah.. hari ni.. saya akan bercerita satu cerita panjang pendek.. lama gila sekejap aje.. dun worry :P

tadi.. saya tiba tiba terlintas nak online.. so, bukak lah fb dan lain lain.. tiba tiba.. ada seorang mamat yang tidak kenali.. IM saya.. dan dia seakan akan ingin menyakitkan hati saya.. hahaha.. maaflah bro, saya tak kisah pon.. secumit pon tak terasa *konon.. tapi.. saya just nak kongsikan.. sedutan petikan ayat pakcik tak sekolah hensem tu =,=..


saya rasa.. dia macam budak kecik.. tak matang.. haishhh.. apa kena lah dia ni.. cakap terima kasih pon salah kan? ishhh.. dah lah start start terus cakap macam tu.. tahu lah diri ni huduh.. tapi.. beragak lah.. nenek kebaya kebayan pon ada hati dan perasaan tau =,=" sob sob..
tak apa lah.. mungkin itu je kot yang saya nak kongsi dengan awak semua.. yang lain macam.. tettttttt -___-
hahaha.. bye! assalamualaikum :)





Wednesday, 8 February 2012

assalamualaikum :)
hey awak semua! haa.. saya kembali dengan post yang terbaru.. hee..
baiklah.. saya nak cerita tentang kawan saya.. haa.. nama dia khairul anuar.. ok.. 
saya kenal dia waktu kami *bersama shamine dan lain lain pergi ke kursus pemantapan PRS
waktu pertama kali kenal.. rasa dia macam pendiam sangat.. last last =,=" hahaha..
ok.. bagi saya dia seorang yang sangat terlalu amat baik.. pernah beberapa kali dia datang ke sekolah saya, semata mata nak berjumpa shamine dan saya.. hahaha.. dia datang dengan ryan.. ok.. diorang kelakar! hahaha
nak dijadikan cerita.. dah berminggu jugak lah kami tak contact.. engat kan pakcik ni lupa dah.. rupa rupanya tak.. haa.. selamat bukan kawan yang lupakan kawan :D 

haa.. tujuan saya nak buat post ni ialah.. saya nak bagitahu.. dia sudah bekerja.. dan paling mengejutkan.. dia bekerja satu tempat dengan saya dulu.. SOGO.. ngekk~ tapi tempat baby.. hahaha..
btw.. dia asyik cakap saya dengan shamine kembar sebab macam belangkas.. hahaha...
kau jeles !



Tuesday, 7 February 2012

smile :)

Photobucket


selamat sejahtera semua! :)

baiklah.. hari ni.. mood macam baik siket *macam baik sebab.. tadi.. akhirnya saya dapat pegang duit *gaji saya  FINALLY! first time uh.. *lompat lompat tapi sekejap je =,=" mama cakap.. saya tak boleh pegang duit banyak banyak.. yelaahhh.. mama ingat saya budak kecik lagi kot.. :( tak apa lah.. malas nak fikir.. hmm.. apa yang penting.. saya dah pernah pegang duit sendiri.. hahaha..

baiklah.. macam yang pernah saya cakap sebelum ni.. saya tak pandai nak cakap dan bercerita tentang perasaan sangat =,=" haa.. susah kan? tadi saya betol betol nak buat sesuatu.. tapi tak reti.. haaa.. susah susah!

btw, tadi saya berbelanja :) ber-share dengan shazwan mazlin.. kami beli pizza! :D

post lama yang baru teringat perlu di publish kan

Saturday, 4 February 2012

driving license :)



holaaa! :) 

assalamualaikum.. hai semua! baiklah.. saya rasa.. hari ni saya perlu tidur awal.. sebab esok saya ada bengkel.. *kecoh :P semangat.. eleeyhhh.. enam jam je pon kan? =,=" hahaha.. baiklah.. selamat malam semua! saya awak awak awak dan awak juga! :)


Friday, 3 February 2012

less than three word :)


selamat pagi semua! saya ada sesuatu yang nak kongsi dengan awak semua.. awak semua rasa tak.. kadang kadang tak semua benda yang mudah itu tak dapat diungkapkan atau ditunjukkan dalam satu perkataan yang susah.. begitu juga tentang sesuatu perkara yang susah yang tidak dapat diungkapkan dan dipaparkan dalam satu perbuatan yang sukar.. tak semua kan? tapi untuk menyatakan hasrat hati dan ungkapkan rasa kasih, cinta dan sayang.. bagi saya.. bukanlah sesuatu perkara yang mudah.. sebab bagi saya..ayat yang kurang dari tiga  perkataan itu susah untuk diungkapkan *kecuali yang dah biasalah kalau boleh, saya tak nak sia sia kan tiga perkataan itu untuk orang atau sesuatu yang samar samar.. tapi.. apabila kita jatuh hati kepada sesuatu itu dan kalau kita tak cakap.. orang tak tahu kan? dan bila orang tak tahu.. kita pon tak tahu balasan daripada ayat itu.. boleh jadi ayat itu berubah menjadi empat atau lima atau lebih perkataan daripada yang kita beri? hahaha.. it's too complicated! hahaha.. tapi saya tak salahkan cinta.. siapa kata cinta itu menyusahkan? cinta tu mudah.. kita selalu cakap, cinta tu sukar.. tapi kita yang menyukarkan jalan cerita dan kisah cinta kita.. kan? hmm.. 

ok.. apa kata kita cuba sesuatu yang mudah untuk menyelesaikan sesuatu yang agak sukar?..

tarik nafas.. fikirkan adakah kita betol betol mencintai dan menyayangi 'dia'.. jikalau ya, mudah saje.. awak cuma perlu cakap.. saya cinta awak atau saya sayang awak atau saya rindu awak ataupun lain lain.. *maaf saya tak pandai bermadah kata :)

jikalau awak merasakan dia tiada didalam hati awak.. saya rasa.. awak perlu memikirkan.. adakah baik sekiranya kita melepaskan dia dan adakah semuanya akan menjadi lebih baik sekiranya kita meninggalkan dia.. 

so, tak perlulah na bergaduh kan? kita pon tak perlu ungkapkan satu ayat yang mempunyai tiga perkataan yang lain.. *i hate you and etc

ok? jadi.. konklusinya.. kita boleh memudahkan sesuatu perkara yang agak sukar! ok bye!



between laughing for no reason, stupid arguments, long talks, and making fun of each other.. i've fallin inlove with you!

Thursday, 2 February 2012



selamat pagi semua! baiklah.. pagi ini.. tak banyak yang nak cakap.. sebab keadaan tak mengizinkan.. malam tadi.. pukul empat tu.. terjaga.. tiba tiba rasa macam tak selesa.. sejuk! then rasa dahi, panas.. ouh.. aku demam! hmm.. lama tak demam.. ni mesti sebab semalam ni.. lama sangat duduk bawah panas + terkejut.. sebab kawan papa yang ada dusun tu masuk hospital.. patotlah dia beria ia nak pergi.. hmm.. :( ok.. tengah hari semalam.. aku risau.. aku call mama.. sebab semalam tiba tiba rasa tak sedap hati.. then, mama cakap.. mama kat hospital..

"kakak, mama tak jadi teman kakak pergi cari kasut tau.. kakak pergi dengan kawan kakak"
"ok.. tapi mama pergi mana?"
"hospital.. ok ok.. nanti mama call balik.. tak payah risau lah.. tade pape.."

mama letak je phone.. tiba tiba aku cakap kat kawan sekerja..

"korang, pakcik yang jaga dusun uh masuk hospital"
"kenapa?"
"suspek cancer"
ok.. aku tak tahu kenapa aku cakap macam tu.. padahal aku tak tahu apa apa langsung.. aku tak berniat pon.. =,=

malam tadi.. pukul empat tu.. aku terjaga.. then aku keluar bilik.. sebab aku rasa tak boleh tidur.. tiba tiba papa keluar dari bilik dia..

"kakak buat apa? tak tidur lagi?"
"tak.. rasa tak sedap badan.. macam nak muntah lah.. kakak demam kot"

lepas tu, papa terus bagi aku makan ubat.. dan letak tuala basah kat kepala.. tiba tiba papa cakap..

"kakak, uncle yang ada dusun tu.. masuk hospital semalam.. dia kena tahan sebab suspek cancer"

..
..
..
..
..
..
..
..

"pakcik.. mira doakan pakcik cepat sembuh ok?" :'(


Wednesday, 1 February 2012

mimpi indah :)


ok lah guys.. disebabkan esok saya bekerja dan ditambah pula dengan masa tidur saya sekarang ni.. so, mata saya agakk...... *kelip kelip. maka dengan itu, saya ingin mengambil keputusan untuk beradu.. aloloooo.. *ayat kau nak gempak je kan? hahahahaa.. baik lah.. selamat malam! mimpi indah! love cinta kasih sayang kepada awak semua! ;)



seharian :)



hai semua! hehe.. macam rajin je kan.. buat banyak banyak post malam ni.. hahahaa.. tape lahh.. bukan ada yang membaca pon.. *syok sendiri =,=" hahaha.. tak kisah lah.. nak tengok tak gambar gambar kami tadi? alaaa.. tadi kan kami *addy, esha dan wan keluar.. sebab.. nak teman saya beli kasut.. hahaha.. tapi tak beli pon =,=" maaf lahh.. satu hari keluar saya tak beli apa apa.. 

mama call.. dia cakap.. saya ni cerewet lah, memilih lahh.. dan lain lain huwaaaa! mana lah tahu! anak mama jugak.. huwaaaa! dari satu kedai ke satu kedai.. NTC, CLARKS, NEL, VINCCI sehingga lah ke gerai gerai di Jalan Tar.. sebenarnya.. satu area Sogo kami jalan :) semata mata nak cari kasut untuk pakai hari sabtu.. hee.. maaf! haaa.. saya tak memilih ok.. nak betol kan siket minda awak awak semua.. kalau nak tahu, selama ni mama yang belikan dan saya tak pernah merungut *sebab mama dah bising berhari hari cari tak berkenan :D tapi tu laa.. saya bukan macam mama.. suka grab barang tanpa lihat harga just ikut selesa.. saya pentingkan semua.. haaa.. :) walaupun bukan duit saya.. tapi.. berpada pada lah.. actually, tadi tak tengok sangat harga.. sebab tak kisah pon.. asal selesa dan cantik dipandang ok lah..

tapi.. nak buat macam mana.. dah tak berkenan.. kan? apa apa pon, awal awal lagi saya dah cakap kat wan, esha n addy.. "jangan berharap sangat aku akan beli tau" then, esha jawab.. "ye, aku faham kau :)" hahaha.. best dapat kawan macam tu.. lepas tu.. kitorang bandingkan.. taste lelaki dan perempuan.. hahaha.. ok lah.. penat tulis.. jom tengok gambar! :D


  
wan di intebiew :P


esha pon :)


saksikan tv al-hijrah :D


abg ngah :)


esha :)


addy :)


sweet! :)


budak SKEM! :P *go IMKL! tetiba 





girl :D


saya dan esha :)



ganti adena yang sedang mengambil gambar :D