SMILE LIKE YOU'VE NEVER CRIED, FIGHT LIKE YOU'VE NEVER LOST, LOVE LIKE YOU'VE NEVER BEEN HURT, AND LIVE LIKE YOU'LL DIE TOMORROW

Tuesday, 27 March 2012

saya ni jahat sangat ke?

assalamualaikum..
boleh tak saya nak cakap sesuatu.. hmm.. adakah saya ini terlalu jahat sebab tak percayakan orang?
kalau awak jadi saya.. apa yang awak akan buat?
saya tak nak jadi kawan yang tidak membantu.. tapi.. saya tak nak juga jadi kawan yang mudah diperdayakan..
saya tak sanggup kena tipu..
ok..simple..
AKU MINTA MAAF SEBAB AKU TIPU KAU :(
bukan bermaksud aku tak percaya.. cuma.. aku rasa.. aku perlu lebih berhati hati..






 saya takut :((




dear mr/mrs sahabat :)

I'm not ignoring you.. I'm just waiting for you to make an effort to talk to me first..

..
..
..
..

You'll never understand until it happens to you..

for your information : bukan saya yang lupakkan awak

Wednesday, 21 March 2012

*currently , I'm Dying*

ouh.. JK :) 
mane ada.. tak adalahh.. :)
hmm.. ok.. short message untuk awak semua..
saya tak menangis, saya baik baik sahaja, saya tidak terlalu gembira tetapi saya bersyukur.. :)
peace! alhamdulillah.. *jawapan semua orang sama macam saya kan?
p/s : jangan tanya apa apa.. hahaha.. nanti saya bagitahu,, cuma bagi saya masa ruang dan waktu.. saya tak suka didesak.. harap maklum



result kawan sekolah rendah saya! :)

Sunday, 18 March 2012

mengantuk!

awak awak.. saya ingatkan.. saya masih boleh bertahan sehingga pagi.. macam dulu dulu
tapi.. sekarang tak boleh.. saya dah rasa.. mengantuk yang amat sangat!..baiklah... selamat malam dan mimpi indah :)


pengubat duka :)

assalamualaikum.. 
hmm.. macam dah lama tak update blog.. *padahal
baiklah.. saya tak nak dan tak boleh nak cerita perkara yang sedih yang berlaku baru baru ini.. mungkin awak semua pon dah tahu.. saya harap.. awak semua boleh sedekahkan al-fatihah kepada arwah..
hmm.. saya nak cerita tentang tadi.. ok.. untuk pengetahuan awak.. *tak ramai yang tahu saya bertolak ke Genting pada 16 March.. *setelah pulang ke kampung baiklah.. sebenarnya.. kami pergi ke sana bukan untuk berseronok.. tapi.. salah satunya ialah.. papa saya sudah berjanji dengan seseorang untuk berjumpa  di Genting.. tambahan pula.. tiket dan bilik sudah ditempah dan papa saya sudah bernazar.. so, dia perlu tunaikan.. :)
sepanjang perjalanan ke sana.. macam macam kejadian telah berlaku.. hmm.. maklumlah.. kami bertolak ke sana  dalam jam 7 dari perak.. jauh lagi kan? tapi akhirnya.. kami selamat tiba di lobi dan check in hotel..



sampai je dalam bilik.. saya terus decide untuk mandi memandangkan kitorang semua baru balik dari ziarah kubur.. lagipun.. malam tu papa ada kerja yang perlu diuruskan..









then, beberapa jam kemudian.. kami balik bilik.. dan.. TIDUR! hahaha
esok pagi.. seperti biasa.. saya perlu bangun awal dari yang lain.. sebab saya tak suka orang ketuk pintu bilik air.. hahaha.. selepas itu.. bermula lah kisah kami di GENTING HIGHLANDS!














kalau awak nak tahu.. disebabkan ketiadaan orang sangat.. kami main game outdoor tu.. berulang ulang kali.. space shoot pon :) seronok sangat!

Friday, 16 March 2012

patient and redha :)

assalamualaikum and good morning..
saya nak cakap pasal ujian semalam.. ok.. saya gagal.. hahaha ok sedih :(
saya tak nak comment apa apa.. sebab kesemua kegagalan tu berpunca dari saya? ouh.. apa yang saya boleh cakap.. kegagalan itu menyakitkan :')
hahaha.. tak boleh nak tulis dan cakap apa.. speechless :')
tiba tiba saya teringat kata kata kawan saya.. ok.. saya rindu dia..

Sometimes life doesn't give you something you want, not because you don't deserve it, but because you deserve more.. please give me a smile :)-msi-

demam :'(

assalamualaikum semua! :)
baiklah dengan suara serak serak + selsema saya nak cakap.. saya rindu awak semua
please, jaga kesihatan anda semua.. cuti sekolah dah nak habis *faham.. readers saa memang budak bawah umur aje.. hahaha
ok.. malam tadi.. disebabkan angin yang menghembus terlalu kuat.. membuatkan saya demam.. *padahal
ok.. saya demam (",)
takut dan gemuruh.. pagi ni lahhh.. hahaha.. ok.. seram! 
and.. untuk semalam.. lupakan.. saya tak nak ingat apa apa.. :')
hmm.. nak bersiap.. kbai ! 
wish me luck dan untuk muhammad firdhaus..
buat yang terbaik ok :)

Wednesday, 14 March 2012

sorry

awak.. kenapa hati saya rasa macam lebur?
terpisah satu satu?
kenapa saya rasa macam ni?
hahaha.. maaf.. :')

tak mengapalah :)

hiasan semata mata 

Mungkin kita pernah rasa tentang cinta,
Yang takdirnya bukan untuk kita,

Mungkin ini adalah cara meluah cinta,
Tanpa berkata atau berpandang mata,

Mungkin aku mencintai mu
Walaupun engkau tak pernah tahu
Mungkin aku mencintai mu
Tanpa lelah ataupun jemu

I’m sorry but i love you,
I’m sorry if i miss you,
Even if i can’t have you ,
You know i’ll always be there for you,

Mungkin kita tak bersama di takdirkan,
Tak mengapa asal kau bahagia,

Biar aku mencintaimu biar tiada siapa yang tahu,
Biar aku mencintaimu dalam diam ataupun bisu,

I’m sorry but i love you,
I’m sorry if i miss you,
Even if i can’t have you,
You know i’ll always be there for you.
I’m sorry but i love you..

hey awak!


assalamualaikum wahai cinta hati :)
heyy.. saya nak bagi tahu ni.. :)
saya berasa sangat teruja *melompat lompat 
mungkin.. tadi ialah pelajaran saya yang terakhir untuk memandu :P
awak awak sayang saya kan? please please please.. doakan saya.. esok saya ada TEST JPJ (",)
doakan saya ok? saya tak na ulang lagi.. sebab saya tak nak jumpa cikgu rimau zakari tu.. dia garang sangat lha.. macam harimau -___-"
saya pon boleh jadi menggelabah kalau dia duduk sebelah.. haishhhh.. habis semua kesalahan saya buat..
parking luar kotak, mati enjin, bukit tak kena dan tak sampai garisan, panjat divider, bawak senget senget dan lain lain.. 
issshhhh.. kalau nak senaraikan.. lenguh tangan.. tapi.. bila cikgu tade.. HAHAHA.. kereta nombor 18 tu memang saya yang punya! hehe.. 
aktiviti yag saya buat apabila bersendirian di dalam kereta..
memasang lagu sekuat hati, membuka air-cond ala ala genting, bawak laju mengalahkan F1, menyanyi dan lain lain.. yang paling seronoknya.. time tu.. saya tak buat satu kesalahan pon.. jauh sekali mati enjin :)
hebat kan? *nasib je tu
ok lahh.. tu je nak cakap.. doakan saya tau.. saya takutttttt :'(



finally! :)

assalamualaikum..
akhirnya.. blog saya dah siap..
maaf.. kali ni.. saya tak letak lagu.. sebab.. saya tahu.. awak awak semua mesti ada lagu pilihan sendiri kan? so, lebih baik awak sendiri yang pilih dan dengar sendiri sendiri..
maaf.. blog kali ni kurang menarik.. lain kali saya akan usaha lagi.. 
maaf juga sebab saya tak buat automatik tab dan butang follow tersorok.. hehe.. maaf maaf maaf dan maaf :)
baiklah semua.. ada kerja siket ni.. nanti saya post lagi ok? mmmmuaaaaah!


dear encik hati,

good morning awak :)
kali ini, saya cuma nak buat short post..
saya nak cakap yang.. SAYA DAH BERJAYA MENGUBAH BLOG SAYA!
yehaaaa.. hehehe.. ok lahh.. ada beberapa benda lagi yang saya perlu buat.. sebentar ya?
nanti saya buat post lagi.. bye bye

 pakcik.. curi gambar hamster kejap ^_^

Thursday, 1 March 2012

missing you .

assalamualaikum and a very good evening :)
HAPPY MARCH to all my readers! *konon ramai lah kan
alahaiiii.. mr. march datang lagi.. hee.. 
btw.. hari ni birthday adik saya.. NADRAH MURFIQAH. Nadrah bermaksud sekeping emas. manakala Murfiqah bermaksud yang anggun dan lembut *tak sesuai dengan orangnya -__-" berbeza dengan saya.. nama saya lagi sedap tau maksud.. CAHAYA yang BERSINAR dan MENERANGI =,=" *hampehh..
ok.. lah.. main point saya buat post kali ni.. cuma nak cakap..
SAYA RINDU AWAK! *malu (",)
ini petikan ayat yang aku tiba tiba terfikir waktu bangun tidur tadi..
At some point, you have to realize that some people can stay in your heart, but not in your life..


*gambar hiasan

I miss you, but I don't bother talking to you because you probably don't feel the same.