SMILE LIKE YOU'VE NEVER CRIED, FIGHT LIKE YOU'VE NEVER LOST, LOVE LIKE YOU'VE NEVER BEEN HURT, AND LIVE LIKE YOU'LL DIE TOMORROW

Monday, 19 May 2014

ohh tidakkkk! cik korneaaaaaaaaa

ASSALAMULAIKUM :)

lama tak wujud kat blog ni kann? indu itewww takkkkk? hihihihi
okayyy.. nak cerita niiii.. sobsss sobssss :((
takut tau. kita mimpi semalam. huwaaaaaa T____T mimpi seram.
ohh yaaa! kalau terbaca entry yang lelamaaa, mesti korang perasan yang kita ni jarang mimpi. maksudnyaaa, tidur yang membosankan. gelap je.
tapi kebelakangan niiii... asyik mimpi jee. tapi mimpi yang logik laaa.. tak ada lah mimpi ultraman datang serang asrama guna bola bola api ke. hahahahahahahaa *ni mimpi salah seorang kawan kita dulu*
boleh nak dikatakan, setiap kali tidur, ada lah dalam 2 or 3 cerita dalam satu malam. hahahahaha :D itu bermakna, dalam satu malam kita akan terjaga dari tidur dalam 2 or 3 kali. okayyyy.. kita nak start cerita serammmm *sambil makan popcorn, tutup lampu. audio kasi terang. baru ada feel macam tengah tengok wayang* kikikiki :P

pada suatu pagi yang indahhhhhhhh.. cik maya bangun dari tidur. dan seperti hari hari biasanyaaaa..
*mengeliat atas katil, tengok jam dan lipat selimut*
fyi, dalam mimpi ni kita tak pakai spec pon. sebab ni mimpi sekejap je. maybe bangun tidur terlupa kot pasal spec or maybe kita memang tak pakai spec. hmmm..
lepas tuuuu..
pandangan cik maya seakan akan kabur. dia cemas *sambil gosok gosok alis matanya* ecewahhh ayat hengkauuuuu~ :P
terus cik maya lari turun katil. pi dekat cermin ruang tamu *ohhh yaaaa! rumah kita memang tak ada cermin bilik. sebabnya, papa mama cakap,  kalau ada cermin langsung tak keluar bilik. hahahahahaha tapi cermin kat meja study tu ada lah. kecik sangatttt~
bila cik maya sampai kat cermin, tiba tiba dia tengok kornea mata dia terbabas dari landasan. dia cemas. sebab kornea mata kanan je yang terjejas. lepas tuuuu.. dia cakap dalam hati.

"ishhhh.. kenapa boleh jadi macam ni? patut lah kabur. kornea mata dia tercabut. macam pakai lens. patut lah kabur sangat. kalau mama tahu ni macam mana?"
"agaknya kenapa jadi macam ni ehh?"
"aku dah nak buta ke?"
"macam mana nak buat operation ni? nanti mama mesti tahu"

cik maya mula cemas. nampak gaya macam nak menangis. tapi dia takut sakit sebab kornea mata dia dah tercabut. tiba tiba ada satu suara background *jangan tanya kita kenapa ada suara background. tapi mimpi kita memang aneh cenggitu. selalu sangat*

"ni semua akibat daripada memanjang guna nebby, online, main games dekat fon, berwhatsapp, berwechat dll. itu laaa siapa suruh tak sayang kat mata? cuba kira berapa kali awak tu tengok pokok pokok hijau, keluar rumah dalam masa satu hari. dah laa tak nak makan sayur. rasakan!"

lepas tu cik maya cuba untuk letak balik kornea mata tu ke tempat asal. tapi tak berjaya. seakan akan bebola mata tu sangat kering

lepas tu kita terjaga. sebab takut sangat.

TAMAT~

Nota : saje je nak gegedik ambil mood guna 'kita' pulak hari ni. hihihi. btw, macam yang aku cakap, mimpi aku tak pernah nya seronok. selalu je bagi nasihat. tapi alhamdulillah laa~ mungkin tu petanda suruh aku kurangkan menghadap alat elektronik, tv kaa, fon semua. dia suruh pi keluar rumah. jaga mata. maybe.

Saturday, 17 May 2014

ego

papa pernah cakap

"hanya ada sorang je manusia dalam rumah ni yang akan bangun tengah pagi, pergi dapur dan minum air. makan buah, lepas tu gosok gigi then sambung tido balik"

aku suka buat benda yang aku suka. tak kira masa dan tempat. sebab aku keras kepala. ye, aku tahu. dulu, kini dan selamanya

nota : jangan terpedaya dengan muka innocent seseorang. sebab kemungkinan, dia lah pembunuh yang engkau cari dimalam hari

Tuesday, 6 May 2014

Janji '6'

ASSALAMUALAIKUM :)

-warkah-

sudah lama aku tinggalkan semua.
aku kuburkan semuanya.
agar ia terus bersemadi
berkubur dihati
semuanya.

cuma,
ada beberapa detik aku menyesali atas semua yang telah terjadi.
aku tak berpeluang
untuk membuatkan kau rasa rindu
aku tak berpeluang
untuk membuatkan kau rasa cemburu

hanya aku. ya, aku
yang cuma berpeluang untuk terus merindui kau
walaupun aku kehilangan untuk beberapa ketika
ya, cuma aku
yang berpeluang untuk menjadi seseorang yang buta kerana cemburu

hanya aku.
sakitnya derita menanggung semua itu
hanya aku yang rasakan

hanya itu yang aku kesalkan.
kerana barangkali kau tidak berada di tempat aku.

"selamat ulangtahun" - Dia

Saturday, 3 May 2014

goodbye summer. f(x)

aku perlukan masa.
masa untuk diri sendiri
bersendiri
menyendiri

bukan membawa erti aku cuba untuk larikan diri
cuma,
kini aku rasa seolah olah
aku kehilangan identiti diri

"aku rindukan kau yang dahulu,
aku rindukan kau" kata para bintang pada rembulan

Nota : insya Allah, selasa ni, 6 mei 2014 aku akan post satu entry lama. dah lama ada dalam draft. tapi tak ada masa sesuai nak post.

Thursday, 1 May 2014

Semalam

ASSALAMUALAIKUM :)

dah lama tinggalkan dunia blog.
I miss you cik maya. like seriously :(
rasa macam hilang identiti diri sekejap. hahahaha :D saya nak cari kerja. yeahhh~ setelah lama duduk rumah. ohhh dah tiba masanya. cuma, jangan tanya bila. sebab saya benci bila didesak.

ohh yaa! entry saya sebelum ini 'Perempuan Itu'
saya tak pasti bila saya buat entry tu. yang pastinya dah lama. untuk pengetahuan awak awak awak dan awak.. saya memang jenis manusia yang suka habiskan masa dengan menulis, menaip semua yang ada dalam fikiran dan di dalam hati ni. bukan apa, saya tak suka bercakap benda yang penting. terutama benda yang berkaitan diri saya. sebabnya, tak akan ada orang yang berminat untuk mendengar.
rasanya bila kita dapat luahkan sesuatu, kita rasa tenang. walaupon bukan semua. cukup sekadar orang tahu kewujudan hati dan perasaan kita. yess!
untuk beberapa hari ni, sesuatu dah berlaku.
dan, saya bencikannya. sebab saya tak tahu sampai bila saya boleh elak.
arghh!
masa untuk beradu.
selamat malam.
cinta :)