SMILE LIKE YOU'VE NEVER CRIED, FIGHT LIKE YOU'VE NEVER LOST, LOVE LIKE YOU'VE NEVER BEEN HURT, AND LIVE LIKE YOU'LL DIE TOMORROW

Monday, 19 May 2014

ohh tidakkkk! cik korneaaaaaaaaa

ASSALAMULAIKUM :)

lama tak wujud kat blog ni kann? indu itewww takkkkk? hihihihi
okayyy.. nak cerita niiii.. sobsss sobssss :((
takut tau. kita mimpi semalam. huwaaaaaa T____T mimpi seram.
ohh yaaa! kalau terbaca entry yang lelamaaa, mesti korang perasan yang kita ni jarang mimpi. maksudnyaaa, tidur yang membosankan. gelap je.
tapi kebelakangan niiii... asyik mimpi jee. tapi mimpi yang logik laaa.. tak ada lah mimpi ultraman datang serang asrama guna bola bola api ke. hahahahahahahaa *ni mimpi salah seorang kawan kita dulu*
boleh nak dikatakan, setiap kali tidur, ada lah dalam 2 or 3 cerita dalam satu malam. hahahahaha :D itu bermakna, dalam satu malam kita akan terjaga dari tidur dalam 2 or 3 kali. okayyyy.. kita nak start cerita serammmm *sambil makan popcorn, tutup lampu. audio kasi terang. baru ada feel macam tengah tengok wayang* kikikiki :P

pada suatu pagi yang indahhhhhhhh.. cik maya bangun dari tidur. dan seperti hari hari biasanyaaaa..
*mengeliat atas katil, tengok jam dan lipat selimut*
fyi, dalam mimpi ni kita tak pakai spec pon. sebab ni mimpi sekejap je. maybe bangun tidur terlupa kot pasal spec or maybe kita memang tak pakai spec. hmmm..
lepas tuuuu..
pandangan cik maya seakan akan kabur. dia cemas *sambil gosok gosok alis matanya* ecewahhh ayat hengkauuuuu~ :P
terus cik maya lari turun katil. pi dekat cermin ruang tamu *ohhh yaaaa! rumah kita memang tak ada cermin bilik. sebabnya, papa mama cakap,  kalau ada cermin langsung tak keluar bilik. hahahahahaha tapi cermin kat meja study tu ada lah. kecik sangatttt~
bila cik maya sampai kat cermin, tiba tiba dia tengok kornea mata dia terbabas dari landasan. dia cemas. sebab kornea mata kanan je yang terjejas. lepas tuuuu.. dia cakap dalam hati.

"ishhhh.. kenapa boleh jadi macam ni? patut lah kabur. kornea mata dia tercabut. macam pakai lens. patut lah kabur sangat. kalau mama tahu ni macam mana?"
"agaknya kenapa jadi macam ni ehh?"
"aku dah nak buta ke?"
"macam mana nak buat operation ni? nanti mama mesti tahu"

cik maya mula cemas. nampak gaya macam nak menangis. tapi dia takut sakit sebab kornea mata dia dah tercabut. tiba tiba ada satu suara background *jangan tanya kita kenapa ada suara background. tapi mimpi kita memang aneh cenggitu. selalu sangat*

"ni semua akibat daripada memanjang guna nebby, online, main games dekat fon, berwhatsapp, berwechat dll. itu laaa siapa suruh tak sayang kat mata? cuba kira berapa kali awak tu tengok pokok pokok hijau, keluar rumah dalam masa satu hari. dah laa tak nak makan sayur. rasakan!"

lepas tu cik maya cuba untuk letak balik kornea mata tu ke tempat asal. tapi tak berjaya. seakan akan bebola mata tu sangat kering

lepas tu kita terjaga. sebab takut sangat.

TAMAT~

Nota : saje je nak gegedik ambil mood guna 'kita' pulak hari ni. hihihi. btw, macam yang aku cakap, mimpi aku tak pernah nya seronok. selalu je bagi nasihat. tapi alhamdulillah laa~ mungkin tu petanda suruh aku kurangkan menghadap alat elektronik, tv kaa, fon semua. dia suruh pi keluar rumah. jaga mata. maybe.

No comments: